logo_fc (3).png

Infodagen monomestvergisting i.c.m. mest strippen

Dit voorjaar hebben we een actie gelanceerd waarbij FrieslandCampina een tegemoetkoming van 1000 euro betaald voor de eerste 100 melkveehouders die in 2022 de SDE ++ subsidie aanvragen. Dit was een groot succes. Doordat de energieprijzen op een hoog niveau blijven en door komende veranderingen in de derogatie zien we de interesse alleen maar toenemen.

Om u als melkveehouder nog beter te informeren over monomestvergisting en het mest strippen organiseert Jumpstart in oktober en november info dagen, verspreid over het land. Tijdens deze dagen stellen vijf melkveehouders met een monomestvergister hun bedrijf open, drie daarvan hebben ook een mest stripper. Ze laten zien hoe de monomestvergister werkt en wat hen oplevert. De leveranciers van de mestvergisters en de mest strippers zullen ook aanwezig zijn.

De info dagen worden gehouden bij de volgende bedrijven: 


Melkveehouderij Groot Wassink

Rammelbroeksweg 6

7157 BD  Rekken

Dinsdag 18 oktober 13.30-16.00

De familie Groot Wassink melkt een 320 koeien. De Biolectric vergister draait nu een jaar. Op dit bedrijf wordt de vergister gevoed met uurverse mest wat voor een hoge biogasopbrengst zorgt.  De vergister met WKK produceert stroom en de restwarmte wordt benut in een kleine grasdroger. 


Riedstra en Hoving Vof

Eikenlaan 10

9341 AL  Veenhuizen

Donderdag 20 oktober 10.00-12.00

De familie Riedstra melkt 400 koeien, echter vergisten zij enkel de mest van 300 koeien. Zij hebben er voor gekozen om een kleinere vergister te bouwen. Ze hebben een vergister met  WKK waarbij de warmte gebruikt wordt in twee woonhuizen en de kantine. 


Voet VOF

Haagstraat 6

5374 CT Schaijk

Dinsdag 8 November 13.30-16.00

De familie Voet melkt zo’n 275 melkkoeien. Sinds twee jaar draait er monomestvergister met WKK.  Op dit bedrijf wordt de restwarmte benut in de woonhuizen en in een mineralenstripper van Askové. Met deze mineralenstripper wordt ammoniumsulfaat geproduceerd.Melkveebedrijf Schuurmans

De Trije Hikken 1

9005 XX  Wergea

Donderdag 10 november 13.30-16.00

De familie Schuurmans melkt een 290 melkkoeien.  Via Jumpstart is er in 2020 een Biolectric monomestvergister geplaatst. Eerder werd de warmte benut voor een grasdroger, maar sinds een maand staat er ook op dit bedrijf een mineralenstripper, deze is van het bedrijf Circulair Values.


Mts Heida

Miedwei 2

8412 CB  HOORNSTERZWAAG

Dinsdag 15 november 13.30-16.00 uur

De maatschap Heida melkt 450 koeien. In September 2018 zijn ze gestart met de monomestvergister van Biogas Plus. Met deze vergister wordt groen gas geproduceerd, wat op het aardgasnetwerk wordt ingevoed. Sinds oktober wordt de mest verder verwerkt in een mineralenstripper. Deze mineralenstripper gebruikt natronloog om te strippen i.p.v. warmte.

Ik meld me aan voor:

Algemene gegevens