EMDR-Congres-Webinairs-logo@0.75x.png

Aanmeldformulier abstract

Fijn dat je op het punt staat een abstract in te dienen! Na het verstrijken van de deadline worden de abstracts beoordeeld door de wetenschapscommissie en besproken met de congrescommissie en het bestuur. De abstracts worden tegen elkaar afgewogen zodat er een kwalitatief sterk, gevarieerd en samenhangend programma ontstaat. 

Je hoort uiterlijk eind december of je workshop wel of niet opgenomen wordt in de definitieve programmering. 

Soms is een abstract in principe geaccepteerd maar hebben we wel nog een paar inhoudelijke suggesties. Soms stellen we voor om de vorm aan te passen (bijv. een labpitch in plaats van een workshop) als we denken dat het verhaal dan beter tot z’n recht komt. Mocht je zijn uitgekozen om een labpitch te geven, dan oefenen je je presentatie tijdens een oefensessie, waarbij je gecoacht wordt door een lid van de wetenschapscommissie.


De velden met een * zijn verplichte invulvelden. Let er op dat deze allemaal zijn ingevuld, anders kan het formulier niet verzonden worden. 

Persoonlijke gegevens




Inhoud en werkvorm


1. Beschrijf het leerdoel

2. Beschrijf de opzet

  • Bij een workshop: Welke werkvormen worden gebruikt? (meerdere antwoorden mogelijk)

  • Bij een research pitch: Wat is de methode van onderzoek?

3. Geef een globale samenvatting van de inhoud van je workshop of pitch voor deelnemers aan het congres (wordt online gezet). Zie deze link voor een voorbeeld.

4. Geef een inhoudelijke toelichting op de volgende vragen:

5. Upload literatuur

Voeg hieronder wetenschappelijke en vakliteratuur toe als bijlage voor aanvullende onderbouwing van de vorige punten.

Bij een workshop: voeg de referenties van relevante literatuur toe. Het kan gaan om onderzoeksartikelen, maar ook om relevante hoofdstukken uit boeken waarin de deelnemer kan lezen over het onderwerp van je workshop. 

Bij een labpitch: mocht de studie al gepubliceerd zijn, dan vragen we je om het artikel toe te voegen. Dit vormt achtergrondinformatie welke de beoordelaars mee kunnen nemen bij de beoordeling van je abstract.


De velden met een * zijn verplichte invulvelden. Let er op dat deze allemaal zijn ingevuld, anders kan het formulier niet verzonden worden.