Fijn dat je op het punt staat een abstract in te dienen! Na het verstrijken van de deadline worden de abstracts beoordeeld door de wetenschapscommissie en besproken met de congrescommissie. De abstracts worden tegen elkaar afgewogen zodat er een kwalitatief sterk, gevarieerd en samenhangend programma ontstaat. Vanaf dit jaar worden de abstracts beoordeeld conform de missie en visie van de vereniging. De abstracts dienen te scoren op: 1. Klinische relevantie; 2. Theoretische onderbouwing; 3. Wetenschappelijke evidentie. Je hoort uiterlijk eind december of je inzending wel of niet opgenomen wordt in de definitieve programmering.
Soms is een abstract in principe geaccepteerd, maar hebben we wel nog een paar inhoudelijke suggesties die we aan je voorleggen. Mocht je zijn uitgekozen om een labpitch te geven, dan oefen je je presentatie tijdens een oefensessie, waarbij je gecoacht wordt door een lid van de wetenschapscommissie.
Call for papers 2025
Het is mogelijk om het formulier tijdelijk op te slaan door onderaan in het formulier te kiezen voor: 'Tijdelijk opslaan'
Voor een workshop is het maximum aantal sprekers 3, voor een minisymposium is het maximum aantal sprekers 5, inclusief voorzitter/moderator voor een labpitch is het maximum aantal sprekers 1.
Houd de biografie graag kort en krachtig, met vermelding van naam, functie, team/afdeling, organisatie en eventuele relevante nevenfuncties/promotietraject.
Upload onderstaand de foto's van de overige sprekers
Hou rekening met de nieuwe criteria waarop de inzendingen beoordeeld worden:- klinische relevantie- theoretische onderbouwing- wetenschappelijke onderbouwing
2A - workshop: Geef naast de samenvatting van de inhoud aan welke werkvorm wordt gebruikt (interactieve, plenaire presentatie; in subgroepen opdrachten bespreken; rollenspellen; oefeningen; anders)
2B - minisymposium: Geef een beknopte samenvatting van de inhoud en de opzet van het minisymposium (o.a. volgorde waarin de onderwerpen worden gepresenteerd)2C - labpitch: abstract dient opgemaakt te zijn in het juiste format (inleiding, doel, methode, resultaten en conclusie)
Voeg hieronder wetenschappelijke en vakliteratuur toe als bijlage voor aanvullende onderbouwing van de vorige punten.
Bij een workshop: vermeld hieronder de referenties van relevante literatuur of voeg deze als bijlage toe. Het kan gaan om onderzoeksartikelen, maar ook om relevante hoofdstukken uit boeken waarin de deelnemer kan lezen over het onderwerp van je workshop.
Bij een symposium: vermeld hieronder minimaal 2 literatuurreferenties per spreker of voeg deze als bijlage toe. Het kan om onderzoeksartikelen gaan, maar ook om relevante hoofdstukken uit boeken waarin de deelnemer kan lezen over het onderwerp.
Bij een labpitch: mocht de studie al gepubliceerd zijn, dan vragen we je om het artikel als bijlage toe te voegen. Dit vormt achtergrondinformatie welke de beoordelaars mee kunnen nemen bij de beoordeling van je abstract. Indien er nog geen artikel gepubliceerd is, dan het onderzoeksprotocol toevoegen.
Er kan tot maximaal 10 MB aan ge-uploade bestanden worden meegezonden. Mochten bijlagen groter zijn dan kunnen deze worden gemaild naar congres@emdr.nl
Tijdelijk opslaanHet is mogelijk om het formulier tijdelijk op te slaan. Kies in dat geval hieronder voor: 'Tijdelijk opslaan' EN klik op de button Verzenden. Per mail ontvang je dan een link waarmee kan worden teruggekeerd naar het formulier.
Definitief insturenWil je de inzending definitief insturen, kies in dat geval hieronder voor: 'Definitief insturen' EN klik op de button Verzenden. De velden met een * zijn verplichte invulvelden om het formulier definitief te kunnen insturen. Per mail ontvang je een ontvangstbevestiging en deze wordt ook naar eventuele mede-sprekers gestuurd.