640x200 (1).jpg

** Het evenement Den Haag Onderneemt! is verplaatst van 30-11-2021 naar 22-02-2022 **

Op dinsdag 22 februari 2022 van 16:00 tot 21:00 vindt Den Haag Onderneemt! plaats in de Fokker Terminal met het thema ’Zakendoen in coronatijd: Wat hebben we geleerd?’ Denk aan interessante sprekers, inspirerende workshops, een netwerkborrel en de uitreiking van de Haagse Parels. Ook is er aandacht voor thema’s zoals dienstverlening, starten, (door)groeien en het versterken van ondernemerschap, speciaal voor Haagse ondernemers.

Meld je aan door het invullen en insturen van dit formulier. 

Wat: Den Haag Onderneemt!
Wanneer: Dinsdag 22 februari 2022
Tijd: 16:00 - 21:00
Locatie: Fokker Terminal

Het evenement zal conform de richtlijnen van het RIVM verlopen.

Algemene informatie

Bedrijfsadresgegevens

Overige informatie



Workshop keuze

Ronde 1: 18.05 uur - 18.45 uur

Wil jij je als ondernemer vestigen in Den Haag? Een pand kopen, (ver)bouwen of een bedrijfsruimte huren, inrichten of aankleden? Het Haagse fonds FRED helpt met een financiering!
Tijdens deze interactieve workshop gaan we graag het gesprek met jou aan. Daarbij behandelen we het liefst concrete vragen en casussen. Dus heb je een financieringsvraagstuk of heb je een bedrijf met ambities? Laat je informeren over de (on)mogelijkheden van FRED! Lees alvast meer op www.FREDDenHaag.eu.

Het OndernemersKlankbord bestaat ruim 40 jaar uit ervaren ondernemers en specialisten die als vrijwilliger hulp en bijstand verlenen aan starters en doorstarters maar ook ondernemers die in de problemen gekomen zijn of willen stoppen steunen we. Een van onze adviseurs zal zich in de workshop specifiek richten op de persoonlijke profilering van de (kleinere) ondernemer teneinde onderscheidend verschil te maken in de markt met online advertising en marketing geweld van grotere spelers. In de workshop bieden wij tools waarmee de ondernemer zijn klanten kan overtuigen en binden zonder in de massaliteit te verdwijnen. 

Alles geregeld? Of heb je door (nieuwe) bedrijfsactiviteiten toch nog een vergunning van de gemeente nodig? Het ondernemersportaal van de gemeente Den Haag helpt met deze vraag je op weg. In de workshop gaan we in op mogelijke vergunningsplicht op grond van de geldende wet- en regelgeving inzake de (ver-)bouw en het toegestane gebruik van onroerend goed.

Als ondernemer wil je alles snel en gemakkelijk met de gemeente regelen. Hoe doe je dat? Wat is al mogelijk? En welke rol speelt eHerkenning daarin?

In deze workshop leggen we uit wat je online allemaal zelf kunt regelen en hoe. Daarnaast gaan we in op de rol van de gemeente Den Haag. Hoe maken we het makkelijker voor onze ondernemers en wat moeten we als gemeente minimaal regelen binnen die dienstverlening?

ONL voor Ondernemers is een stichting met als doel het ondernemersklimaat in Nederland te verbeteren. Onze workshop gaat over de mogelijkheden die er zijn om financiering te zoeken én te vinden voor jou bedrijf. Daarnaast gaat ONL in op het onderwerp bedrijfsovernames en wat hier allemaal bij komt kijken.

Qredits is een sociale kredietverstrekker. Wij zijn er niet om winst te maken, maar om winst te laten maken. Qredits is er voor ondernemers met een passie en een plan, ook in roerige tijden. Om 18.05 uur besteden we aandacht aan het ondernemers- en financieringsplan voor startende ondernemers.

Ben je al een ervaren ondernemer? Dan nemen we je mee in hoe Qredits ondernemers helpt in voor- en tegenspoed, zoals tijdens de corona periode. Schrijf je dan in voor de seminar om 18.50 uur.

Lokale ondernemers zijn dé smaakmakers van winkelgebieden. Het Haags Retailpunt biedt kennis, inspiratie en praktische hulp voor lokale Haagse retail- en horecaondernemers. 

Hoe trekt jouw winkel of horecaonderneming meer klanten?

Tijdens deze workshop vertelt Retail expert Marian Bekkers van Kooplust op welke drie manieren je meer klanten wint, ontdek je welke twee fouten vrijwel alle ondernemers maken bij hun pogingen om meer klanten aan te trekken en krijg je twee eenvoudige marketingacties voorgeschoteld waarmee jouw winkel of horecaonderneming meer klanten aantrekt in december én januari.

Deze workshop is een samenwerking van Haags Retailpunt en Kooplust.

Denk jij na over een stap naar het buitenland, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? En wat er allemaal bij komt kijken? Maak kennis met internationaal ondernemen tijdens onze interactieve sessie. Ga in gesprek met ervaren internationale Haagse ondernemers (De BeleefTV en Naïf) en test of jouw bedrijf klaar is voor de stap naar het buitenland. Daarnaast vertellen we hoe de gemeente Den Haag, InnovationQuarter en The Hague Business Agency internationale ambities ondersteunen.
Wil je met je bedrijf internationaal groeien, dan mag je deze sessie niet missen!   

Helaas, er zijn geen plaatsen meer beschikbaar.

MKB Digiwerkplaats biedt een workshops voor ondernemers die behoefte hebben aan een kort en krachtig advies over hun online marketing. Studenten van ROC Mondriaan en de Haagse Hogeschool bieden tijdens deze sessie praktische support op het gebied van online customer journey, inzet van social media en SEO. Het aantal plekken is beperkt dus meld je snel aan!

Wat voor onderneming je ook hebt, bedrijven die duurzaam ondernemen doen het beter. Met duurzaam ondernemen bespaar je geld en verbeter je je positie in de markt. Ook toon je je verantwoordelijk voor de wereld om je heen. Het is dus niet alleen goed voor het milieu, maar zeker ook voor jezelf en je onderneming. 

De gemeente Den Haag helpt bedrijven duurzamer te ondernemen. Wil jij weten welke kansen er liggen voor jouw eigen zaak? Tijdens deze workshop bespreken we het!

Waarom zouden cybercriminelen iets te zoeken hebben bij ondernemers? Tegenwoordig wordt er niet alleen meer gekeken naar de grootte of waarde van een bedrijf, maar sommige cybercriminelen zijn op zoek naar digitale deuren die openstaan. Dus waar liggen de kansen en dreigingen in cybersecurity voor Haagse ondernemers? Daar kom je op 30 november 2021 achter, want dan wordt er een sessie georganiseerd door de Gemeente Den Haag en Security Delta (HSD), het nationale veiligheidscluster. Pepijn Vissers, oprichter van Chapter8 en cyberexpert, gaat in gesprek met ondernemer en slachtoffer van cybercrime, Julie Ann Tollenaar. In 2016 was zij het slachtoffer van een ransomware aanval waardoor ze enorme reputatieschade en een persoonlijk trauma heeft opgelopen. Gedurende de sessie worden we meegenomen in haar ervaring en de impact op haar ondernemerschap.

Een aanbesteding verloopt via wettelijk vastgestelde procedures. Vaak worden veel juridische begrippen gebruikt. 
In het aanbestedingsdocument staat alle informatie over de uit te voeren opdracht. Voor de gemiddelde ondernemer is het niet makkelijk te begrijpen. In deze workshop nemen we de deelnemers mee in het lezen van het aanbestedingsdocument zodat u sneller helder heeft wat de opdrachtgever zoekt. 
We laten voorbeelden van leesbare stukken de revue passeren en een voorbeeld van een aanbesteding op een paar a4 van de Gemeente Den Haag. 

Onderwerpen die we behandelen:
- Hoe lees je een aanbestedingsdocument; Waar staan de belangrijke zaken. Etc. 
- Voorbeelden uit de praktijk
- Voorbeeld gemeente Den Haag hoe het makkelijker kan.

De strategie om van integere offertes waardevolle opdrachten te maken. Je hebt veel tijd en moeite gestoken in het opstellen van je offerte, maar vindt het lastig om deze om te zetten naar een winstgevende opdracht. Zeker als daarbij ook nog onderhandelt moet worden over de prijs.

Goede horecamedewerkers zijn momenteel moeilijk te vinden. Wij merken als ROC dat de aanmeldingen drastisch dalen. En dat leidt tot allemaal problemen, die in de toekomst nog veel groter dreigen te worden. 

Zodra een ondernemer personeel heeft gevonden, is er vandaag de dag geen tijd om hem of haar te scholen. Dit scholen helpt echter wel om een medewerker te motiveren, te binden en te boeien. 

Tijdens deze workshop kijken we naar spanning tussen korte termijn denken/handelen en lange termijn denken/handelen. We benoemen de succesverhalen en kijken hoe de ondernemer omgaat met zijn personeel, de werving en de opleiding/training. We willen in discussie hoe wij als ROC kunnen helpen en samenwerken met de ondernemers. 

Studeren & Werken op Maat (SWOM) helpt werkgevers bij het invullen van vacatures door hen te koppelen aan medewerkers met een arbeidsbeperking. Wij bieden werkgevers praktische hulp bij het vinden van personeel uit deze doelgroep. En we helpen met het regelen van voorzieningen en subsidies. Onze jobcoaches ondersteunen je daarnaast bij de aansturing en begeleiding van uw nieuwe collega.

In deze workshop verkennen we de manieren waarop je onbenut talent met een arbeidsbeperking kunt inzetten voor het oplossen van personeelstekorten. 

Hoe kan je onderneming duurzaam groeien én maatschappelijke impact maken? De Businesscoach Sociaal Ondernemen geeft samen met een team van coaches concrete ondersteuning bij het opschalen of transformeren van je onderneming. 

Tijdens deze workshop ontmoet je enkele van onze coaches en gaan we gelijk aan de slag!

Herken je dit: je hebt een vacature openstaan, maar kunt geen geschikte kandidaat vinden. HalloWerk helpt! 

Den Haag Werkt is een nieuwe weg ingeslagen. Een waarbij werkgever en werkzoekende elkaar zelf kunnen vinden: HalloWerk. Een matchingsplatform waar werkzoekenden worden gekoppeld aan werkgever op basis van hun motivatie en talenten. Durf jij anders te kijken naar het arbeidspotentieel in Den Haag? En wat dit voor jou kan betekenen? Laat je meenemen in de wereld van HalloWerk door experts en ervaringsdeskundigen.

Goed personeel vinden en binden is een uitdaging. De economie herstelt zich snel van de coronacrisis, de krapte op de arbeidsmarkt is groot. Tijdens deze workshop laten wij je de nieuwe stijl praktijkleren ervaren. Praktijkleren is inzetbaar voor iedereen, ongeacht leeftijd, zowel werkend als werkzoekend. Ook is het inzetbaar voor medewerkers die reeds in dienst zijn. Met praktijkleren bied je als werkgever de mogelijkheid om door te ontwikkelen (Leven Lang Ontwikkelen) en bind je werknemers stevig aan je bedrijf. 

Ben je werkgever, heb je moeite om goede medewerkers te vinden of te binden en nog weinig ervaring met praktijkleren? Dan is deze workshop – waarin ervaringsdeskundigen je op interactieve wijze meenemen – iets voor jou!

Ronde 2: 18.50 uur - 19.30 uur

Wil jij je als ondernemer vestigen in Den Haag? Een pand kopen, (ver)bouwen of een bedrijfsruimte huren, inrichten of aankleden? Het Haagse fonds FRED helpt met een financiering!
Tijdens deze interactieve workshop gaan we graag het gesprek met jou aan. Daarbij behandelen we het liefst concrete vragen en casussen. Dus heb je een financieringsvraagstuk of heb je een bedrijf met ambities? Laat je informeren over de (on)mogelijkheden van FRED! Lees alvast meer op www.FREDDenHaag.eu.

Het Ondernemersklankbord bestaat ruim 40 jaar uit ervaren ondernemers en specialisten die als vrijwilliger hulp en bijstand verlenen aan starters en doorstarters maar ook ondernemers die in de problemen gekomen zijn of willen stoppen steunen we. Een van onze adviseurs zal zich in de workshop specifiek richten op de persoonlijke profilering van de (kleinere) ondernemer teneinde onderscheidend verschil te maken in de markt met online advertising en marketing geweld van grotere spelers. In de workshop bieden wij tools waarmee de ondernemer zijn klanten kan overtuigen en binden zonder in de massaliteit te verdwijnen. 

Alles geregeld? Of heb je door (nieuwe) bedrijfsactiviteiten toch nog een vergunning van de gemeente nodig? Het ondernemersportaal van de gemeente Den Haag helpt met deze vraag je op weg. In de workshop gaan we in op mogelijke vergunningsplicht op grond van de geldende wet- en regelgeving inzake de (ver-)bouw en het toegestane gebruik van onroerend goed.

Als ondernemer wil je alles snel en gemakkelijk met de gemeente regelen. Hoe doe je dat? Wat is al mogelijk? En welke rol speelt eHerkenning daarin?

In deze workshop leggen we uit wat je online allemaal zelf kunt regelen en hoe. Daarnaast gaan we in op de rol van de gemeente Den Haag. Hoe maken we het makkelijker voor onze ondernemers en wat moeten we als gemeente minimaal regelen binnen die dienstverlening?

ONL voor Ondernemers is een stichting met als doel het ondernemersklimaat in Nederland te verbeteren. Onze workshop gaat over de mogelijkheden die er zijn om financiering te zoeken én te vinden voor jou bedrijf. Daarnaast gaat ONL in op het onderwerp bedrijfsovernames en wat hier allemaal bij komt kijken.

Qredits is een sociale kredietverstrekker. Wij zijn er niet om winst te maken, maar om winst te laten maken. Qredits is er voor ondernemers met een passie en een plan, ook in roerige tijden. Om 18.05 uur besteden we aandacht aan het ondernemers- en financieringsplan voor startende ondernemers.

Ben je al een ervaren ondernemer? Dan nemen we je mee in hoe Qredits ondernemers helpt in voor- en tegenspoed, zoals tijdens de corona periode. Schrijf je dan in voor de seminar om 18.50 uur.

Lokale ondernemers zijn dé smaakmakers van winkelgebieden. Het Haags Retailpunt biedt kennis, inspiratie en praktische hulp voor lokale Haagse retail- en horecaondernemers. 

Hoe trekt jouw winkel of horecaonderneming meer klanten?

Tijdens deze workshop vertelt Retail expert Marian Bekkers van Kooplust op welke drie manieren je meer klanten wint, ontdek je welke twee fouten vrijwel alle ondernemers maken bij hun pogingen om meer klanten aan te trekken en krijg je twee eenvoudige marketingacties voorgeschoteld waarmee jouw winkel of horecaonderneming meer klanten aantrekt in december én januari.

Deze workshop is een samenwerking van Haags Retailpunt en Kooplust.

Denk jij na over een stap naar het buitenland, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? En wat er allemaal bij komt kijken? Maak kennis met internationaal ondernemen tijdens onze interactieve sessie. Ga in gesprek met ervaren internationale Haagse ondernemers (De BeleefTV en Naïf) en test of jouw bedrijf klaar is voor de stap naar het buitenland. Daarnaast vertellen we hoe de gemeente Den Haag, InnovationQuarter en The Hague Business Agency internationale ambities ondersteunen.
Wil je met je bedrijf internationaal groeien, dan mag je deze sessie niet missen!   

Helaas, er zijn geen plaatsen meer beschikbaar.

MKB Digiwerkplaats biedt een workshops voor ondernemers die behoefte hebben aan een kort en krachtig advies over hun online marketing. Studenten van ROC Mondriaan en de Haagse Hogeschool bieden tijdens deze sessie praktische support op het gebied van online customer journey, inzet van social media en SEO. Het aantal plekken is beperkt dus meld je snel aan!

Wat voor onderneming je ook hebt, bedrijven die duurzaam ondernemen doen het beter. Met duurzaam ondernemen bespaar je geld en verbeter je je positie in de markt. Ook toon je je verantwoordelijk voor de wereld om je heen. Het is dus niet alleen goed voor het milieu, maar zeker ook voor jezelf en je onderneming. 

De gemeente Den Haag helpt bedrijven duurzamer te ondernemen. Wil jij weten welke kansen er liggen voor jouw eigen zaak? Tijdens deze workshop bespreken we het!

Waarom zouden cybercriminelen iets te zoeken hebben bij ondernemers? Tegenwoordig wordt er niet alleen meer gekeken naar de grootte of waarde van een bedrijf, maar sommige cybercriminelen zijn op zoek naar digitale deuren die openstaan. Dus waar liggen de kansen en dreigingen in cybersecurity voor Haagse ondernemers? Daar kom je op 30 november 2021 achter, want dan wordt er een sessie georganiseerd door de Gemeente Den Haag en Security Delta (HSD), het nationale veiligheidscluster. Pepijn Vissers, oprichter van Chapter8 en cyberexpert, gaat in gesprek met ondernemer en slachtoffer van cybercrime, Julie Ann Tollenaar. In 2016 was zij het slachtoffer van een ransomware aanval waardoor ze enorme reputatieschade en een persoonlijk trauma heeft opgelopen. Gedurende de sessie worden we meegenomen in haar ervaring en de impact op haar ondernemerschap.

Een aanbesteding verloopt via wettelijk vastgestelde procedures. Vaak worden veel juridische begrippen gebruikt. 
In het aanbestedingsdocument staat alle informatie over de uit te voeren opdracht. Voor de gemiddelde ondernemer is het niet makkelijk te begrijpen. In deze workshop nemen we de deelnemers mee in het lezen van het aanbestedingsdocument zodat u sneller helder heeft wat de opdrachtgever zoekt. 
We laten voorbeelden van leesbare stukken de revue passeren en een voorbeeld van een aanbesteding op een paar a4 van de Gemeente Den Haag. 

Onderwerpen die we behandelen:
- Hoe lees je een aanbestedingsdocument; Waar staan de belangrijke zaken. Etc. 
- Voorbeelden uit de praktijk
- Voorbeeld gemeente Den Haag hoe het makkelijker kan.

De strategie om van integere offertes waardevolle opdrachten te maken. Je hebt veel tijd en meoite gestoken in het opstellen van je offerte, maar vindt het lastig om deze om te zetten naar een winstgevende opdracht. Zeker als daarbij ook nog onderhandeld moet worden over de prijs. 

Goede horecamedewerkers zijn momenteel moeilijk te vinden. Wij merken als ROC dat de aanmeldingen drastisch dalen. En dat leidt tot allemaal problemen, die in de toekomst nog veel groter dreigen te worden. 

Zodra een ondernemer personeel heeft gevonden, is er vandaag de dag geen tijd om hem of haar te scholen. Dit scholen helpt echter wel om een medewerker te motiveren, te binden en te boeien. 

Tijdens deze workshop kijken we naar spanning tussen korte termijn denken/handelen en lange termijn denken/handelen. We benoemen de succesverhalen en kijken hoe de ondernemer omgaat met zijn personeel, de werving en de opleiding/training. We willen in discussie hoe wij als ROC kunnen helpen en samenwerken met de ondernemers. 

Studeren & Werken op Maat (SWOM) helpt werkgevers bij het invullen van vacatures door hen te koppelen aan medewerkers met een arbeidsbeperking. Wij bieden werkgevers praktische hulp bij het vinden van personeel uit deze doelgroep. En we helpen met het regelen van voorzieningen en subsidies. Onze jobcoaches ondersteunen je daarnaast bij de aansturing en begeleiding van uw nieuwe collega.

In deze workshop verkennen we de manieren waarop je onbenut talent met een arbeidsbeperking kunt inzetten voor het oplossen van personeelstekorten. 

Hoe kan je onderneming duurzaam groeien én maatschappelijke impact maken? De Businesscoach Sociaal Ondernemen geeft samen met een team van coaches concrete ondersteuning bij het opschalen of transformeren van je onderneming. 

Tijdens deze workshop ontmoet je enkele van onze coaches en gaan we gelijk aan de slag!

Herken je dit: je hebt een vacature openstaan, maar kunt geen geschikte kandidaat vinden. HalloWerk helpt! 

Den Haag Werkt is een nieuwe weg ingeslagen. Een waarbij werkgever en werkzoekende elkaar zelf kunnen vinden: HalloWerk. Een matchingsplatform waar werkzoekenden worden gekoppeld aan werkgever op basis van hun motivatie en talenten. Durf jij anders te kijken naar het arbeidspotentieel in Den Haag? En wat dit voor jou kan betekenen? Laat je meenemen in de wereld van HalloWerk door experts en ervaringsdeskundigen.

Goed personeel vinden en binden is een uitdaging. De economie herstelt zich snel van de coronacrisis, de krapte op de arbeidsmarkt is groot. Tijdens deze workshop laten wij je de nieuwe stijl praktijkleren ervaren. Praktijkleren is inzetbaar voor iedereen, ongeacht leeftijd, zowel werkend als werkzoekend. Ook is het inzetbaar voor medewerkers die reeds in dienst zijn. Met praktijkleren bied je als werkgever de mogelijkheid om door te ontwikkelen (Leven Lang Ontwikkelen) en bind je werknemers stevig aan je bedrijf. 

Ben je werkgever, heb je moeite om goede medewerkers te vinden of te binden en nog weinig ervaring met praktijkleren? Dan is deze workshop – waarin ervaringsdeskundigen je op interactieve wijze meenemen – iets voor jou!